سهم غول های جاده مخصوص از سواری

در این مدت، ایران خودرو ۴۸ هزار و ۲۰ دستگاه تولید داشته است که در مقایسه با تیراژ ۴۳ هزار و ۵۸۲ دستگاهی شهریور، بیش از ۱۰ درصد داشته است.

سایپا در همین ماه ۲۵ هزار و ۱۱۳ دستگاهی سواری تولید کرده اند که در مقایسه با ۲۰ هزار و ۲۹۹ دستگاه ماه پیش ۲۴ درصد رشد را تجربه کرده اند.

۱۱هزار و ۱۱۳دستگاه نیز توسط پارس خودرو به تولید رسیده است که نسبت به تولید ۸ هزار و ۲۱ دستگاهی شهریور نزدیک به ۳۰ درصد رشد را نشان می دهد.

در مجموع، تولید این خودروسازان در هفتمین ماه ۱۴۰۳ نسبت به شهریور موفق به ثبت رشد ۳۹ درصدی شده اند.

ایران خودرو تا پایان هفتمین ماه سال جاری حدود ۲۹۰ هزار دستگاه انواع تولید کرده اند. این در حالی است که در مدت مشابه سال قبل حدود ۲۹۹ هزار دستگاه از خط تولید این شرکت خارج شده بود که افت ۹ هزار دستگاه و حدود  سه‌درصد را نشان می دهد.

ایران‌‌ خودرو در هفت ماه امسال حدود ۱۰۳هزار دستگاه پژو را تولید کرده است. با توجه به تولید ۱۶۲ هزار و ۷۱۳ دستگاهی خانواده پژو در هفت ماه مشابه پارسال، ایران‌‌ خودرویی‌‌‌ها در تولید اعضای این خانواده افت حدوداً ۳۷ درصدی داشته‌‌‌اند.

گروه سورن تیراژ ۶۲ هزار و ۵۰۵ دستگاهی را در هفت ماه امسال از خود به جا گذاشته است. با در نظر گرفتن تیراژ حدوداً ۳۰ هزار دستگاهی این گروه خودرویی در هفت ماه پارسال، ایران خودرویی‌ها توانسته‌اند تولید در این گروه را بیش از دو برابر کنند.

دنا نیز در هفت ماه امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته تیراژ بیش‌تری داشته است. ایران خودرو اعلام کرده است در هفت ماه امسال ۴۹ هزار و ۵۴۸ دستگاه دنا را به تولید رسانده است. بنابراین با توجه به تیراژ ۴۷ هزار و ۲۲۴ دستگاهی این خودرو در هفت ماه پارسال، تولید دنا نزدیک به پنج‌درصد بالا رفته است.

رانا هم هفت ماه امسال را نیز با افت پشت‌سر گذاشته است. طبق اطلاعات منتشر‌شده در کدال، تا پایان مهر امسال ۹ هزار و ۸۲۲ دستگاه رانا در این شرکت به تولید رسیده است. بنابراین با در نظر گرفتن تیراژ حدوداً ۱۲ هزار دستگاهی مدت مشابه پارسال، تولید رانا بیش از ۱۸درصد افت را به خود می‌بیند.

در هفت ماه امسال ۸ هزار و ۸۳۹ دستگاه هایما را نیز توسط ایران خودرو از خط تولید خارج شده است در مدت مشابه سال قبل، بیش از ۱۱ هزار و ۸۰۰ دستگاه از این خودرو تولید شده بود. بنابراین مونتاژ هایما در هفت ماه امسال حدود ۲۵ درصد افت کرده است.

ایران‌‌ خودرو در هفت ماه امسال همچنین  ۳۹ هزار دستگاه تارا تولید کرده است. این خودروساز در هفت ماه پارسال ۲۵ هزار دستگاه از این محصول را به تولید رسانده بود. بنابراین تولید تارا در هفت ماه امسال و نسبت به مدت مشابه سال گذشته رشد ۱۴ هزار دستگاهی، معادل بیش از ۶۷ درصد را به ثبت رسانده است.

در آمار تولید هفت ماهه، این خودروساز همچنین چهار هزار و ۴۸۴ دستگاه است. خودروی تجاری نشده ثبت شده است.

آمار تولید هفت ماهه سایپا

در این مدت، سایپا نیز موفق به تولید ۱۶۱ هزار و ۲۰۰ دستگاه انواع سواری شده اند. این در حالی است که سال گذشته در مدت مشابه ۱۷۰ هزار و ۴۶۱ دستگاه توسط این خودروساز تولید شده بود که در مقایسه با آمار سال جاری افت ۵.۵ درصد داشته اند.

آمار تولید هفت ماهه سایپا نیز نشان می دهد که بیش‌ترین به خانواده ایکس ۲۰۰ (کوییک و ساینا) اختصاص داشته است.

سایپا در تولید خانواده ایکس ۲۰۰ آمار بیش از ۱۲۰هزار دستگاهی را طی هفت ماه سال جاری از خود به جا گذاشته است. با توجه به تولید بیش از ۱۴۱ هزار دستگاهی این گروه خودرویی در هفت ماه پارسال، تیراژ خانواده ایکس ۲۰۰ حدود ۱۵ درصد افت را نشان می‌دهد.

سایپا همچنین توانسته است ۳۰ هزار و ۶۹۹ دستگاه شاهین معمولی و اتومات را به تولید برساند. این در حالی است که طی هفت ماه سال گذشته تیراژ شاهین حدود ۲۸ هزار دستگاه بود. با این حساب، تولید شاهین نسبت به هفت ماه مشابه پارسال افزایش حدوداً ۲۷۰۰ دستگاهی معادل ۱۰ درصد داشته است.

طی این مدت همچنین تولید آریا متوقف شده است و در مقایسه با تولید ۱۲ دستگاهی سال گذشته افت صددرصدی داشته است.  ۱۰ هزار و ۴۸۷ دستگاه نیز در مقابل گزینه سایر ثبت شده است که مشخص نیست چه محصولاتی را شامل می شود. با این حال با توجه به میزان تولید هزار و ۱۱۰ دستگاهی این نوع خودرو، سایپا در بخش سایر تقریباً ۹۵ درصد رشد داشته است.

پارس خودرو؛ تولید حدود ۶۰ هزار سواری

پارس خودرو نیز در هفت ماه ابتدایی سال جاری ۵۹ هزار و ۵۰۲ دستگاه سواری تولید کرده است که در مقایسه با مدت مشابه سال قبل ۹ درصد افت را به ثبت رسانده اند. این خودروساز تا پایان مهرماه سال پیش ۶۵ هزار و ۱۷۱ دستگاه انواع سواری تولید کرده بود.

پارس خودرو در هفت ماه امسال کوییک دنده معمولی، ساینا اس، سهند و گروه Q200 را به تولید رسانده است. گروه Q200 پارس خودرو تیراژ ۳۹ هزار و ۲۳۳ دستگاهی در هفت ماه امسال داشته است که نسبت به مدت مشابه پارسال با تیراژ ۴۳ هزار و ۶۷۳ دستگاهی، از افت بیش از ۱۰ درصدی حکایت دارد.

پارس خودرو همچنین در حالی هزار و ۲۳۴ دستگاه کوییک معمولی دنده‌ای را در هفت ماه امسال تولید کرده که در مدت مشابه پارسال، ۲۱ هزار و ۴۷۷ دستگاه از این خودرو را به تولید رسانده بود. این محصول در مهرماه امسال هیچ تولیدی نداشته و به نظر می‌رسد پارس خودرو آن را از سبد محصولاتش حذف کرده است.

این شرکت در هفت ‌ماه امسال بیش از ۸ هزار دستگاه سهند را به تولید رسانده است. سهند محصول جدید پارس خودرو به شمار می‌رود که در هفت ماه مشابه پارسال تنها ۲۱ دستگاه از آن تولید شد.

۱۱ هزار و ۳۳ دستگاه ساینا اس نیز در این مدت در پارس خودرو تولید شده است. این در حالی است که سال گذشته در این زمان تولید این محصول صفر شده بود.